Călătoria Hipnotică/Șamanică – evoluție și dezvoltare personală

THC Consulting

            Am putea să denumim această călătorie și Hipnoterapie Șamanică. Au apărut multe cărți pe domeniul acesta în ultimii ani, iar specializarea de șaman e mai cunoscută în dezvoltarea personală, chiar au apărut destul de mulți specialiști în acest domeniu în ultima vreme. Șamanismul are în componență – partea energetică și cea hipnotică. De obicei stările hipnotice în șamanism, se obțin prin folosirea de diferite substanțe – ciuperci sau plante. Diferența sau partea bună in Călătoria Hipnotică, că nu se folosesc substanțe pentru a obține stările hipnotice, schimbările fiind totuși asemănătoare sau identice. (LOL – și e gluten free…).

            Avantajul participării la călătorii șamanice săptămânale – mintea are timpul necesar, pentru a prelucra informațiile noi, pentru a implementa noile programe mentale. În cazul unui “retreat“ de câteva zile sau o săptămână, deja după a 3-a zi sunt șanse mari să nu mai știi cu ce ai început. Mintea este suprasaturată de prea multe informații/subiecte și tematici, iar la final, când te întorci acasă, e posibil să ai o perioadă de câteva săptămâni, în care te străduiești să îți aduci aminte de cele întâmplate, stările pe care le-ai trăit, pentru a putea accesa acele stări în folosul tău. E posibil câteva săptămâni să funcționezi ca un robot sau zombie după un retreat de mai multe zile, din cauza suprasaturării minții cu prea multe informații și stimuli, până mintea poate pune ordine în informații.hipnoza clasica

            Folosind ca vehicul al călătoriei hipnoza, călătoria însăși, fiind personalizată pentru tine, în ritmul și nivelul tău de evoluție la acel moment, obții cu totul alte rezultate, decât în cazul în care participi la o experiență de grup, unde totul este standard, stabilit și un anumit ritm, cu care e posibil să nu poți ține pasul. De la o săptămână la alta, abordând doar câte un subiect săptămânal, mintea are timp să prelucreze (să digere) informația și să producă schimbările dorite, pas cu pas, în ritmul tău.

            Fiecare om este diferit, fiecărui om se potrivește o tehnică sau alta, dar sub nici o formă, aceeași tehnică nu produce efecte identice la toată lumea. Avantajul călătoriei individuale este, că pe baza unei evaluări se pot alege tehnicile cele mai potrivite, care se potrivesc personalității tale, producând cele mai bune rezultate. Îți vei aduce aminte de fiecare pas, fiecare sesiune sau călătorie, totodată beneficiind de asistență personală la fiecare pas. Orice nelămurire ai avea, se poate clarifica pe loc, nefiind necesar sa aștepți după un grup sau alte persoane.

            Cât durează o Călătorie? O sesiune poate dura între 2 – 3 ore. Stabilim parcursul, tematica călătoriei, dacă sunt ceva nelămuriri, acestea se clarifică, după care urmează Călătoria. La următoarea ședință se evaluează schimbările percepute, ritmul în care se poate merge mai departe și se trece la următorul obiectiv.

            Care e diferența între Life Coaching (training de viață) și Călătoria Hipnotică/Hipnoterapie? Coaching-ul merge pe tehnici de NLP, asemănător cu ședința de psihoterapie, sau talk therapy, care e deja integrat în discuția preliminară, înaintea fiecărei ședințe. Și în coaching se merge pe atingerea unor obiective, motivație, uneori pe soluționarea unor limitări.
Hipnoterapia Spirituală abordează persoana ca un sistem compus din elemente, subsisteme interdependente – o abordare holistică (Pe lângă ședințele care se adresează minții, sunt și diverse teme de casă, care să completeze partea fizică din întreg). Corpul nu poate funcționa fără minte (conștient/rațional, subconștient, inconștient, suflet, etc) sau doar cu mintea rațională, iar acestea se influențează reciproc, depind de funcționarea fiecăreia în sistemul unitar, dar și ca unități independente. Din acest motiv, avantajul este în favoarea Călătoriei Hipnotice – punând în funcțiune fiecare parte componentă al acestui sistem complex, numit OM.

            Șamanismul are o formă antică de hipnoză cu componente energetice. Stările hipnotice în diferite triburi ancestrale, se obțin fie prin diferite substanțe, fie prin sunete ritmice, vocalize și mișcări ritmice monotone, care pot produce un efect hipnotic (asemănător stilurilor de muzică din zilele noastre). În timpul ceremoniei tradiționale, sunt integrate diverse acțiuni simbolice, care produc un impact/schimbare și în mintea participantului.

            În Călătoria Hipnotică (sau hipnoterapia spirituală) nu ai nevoie de deplasare in Amazon, nu ai nevoie de substanțe, nu trebuie să dansezi sau să cânți, vei putea să obții schimbările pe parcursul călătoriei tale asistate.

            De ce ai totuși nevoie? În primul rând de HOTĂRÂREA, de DECIZIA – că vrei să îți schimbi viața și perseverența, să parcurgi toată călătoria. Decizia, că a venit a momentul să îți cristalizezi personalitatea, să iți clarifici ideile, calitățile, obiectivele și scopul tău în această existență, pe termen scurt și lung. Decizia, că a venit momentul să lași în urmă bagajele din trecut, bagajele cu care ai ajuns în existența actuală și să începi un capitol nou în experiența asta fizică.

            Efecte pe termen lung? Da! Ajungând să te cunoști, să îți conștientizezi capacitățile, calitățile tale pozitive și negative, limitările fizice sau intelectuale, ai un punct de pornire, știi unde ai de lucrat, iar călătoria fiind personalizată, în funcție de direcția în care te poarta drumul tău, pe acele aspecte se poate lucra. TU ești sigura și cea mai importantă persoană din viața ta, Tu ești tot timpul lângă tine, orice s-ar întâmpla – deci merită să TE cunoști, să TE iubești.

            Din punct de vedere dimensional, putem vorbi și de elevație spirituală, de transcendere în dimensiuni mai înalte, dincolo de a 3-a dimensiune fizică în care ne desfășurăm activitatea în lumea fizică. E importantă evoluția asta? E decizia ta, dacă consideri că Lumea de Sus, cum denumesc de ex. amerindienii aceste nivele de evoluție, este importantă pentru tine – să ai acces la acele informații sau la inspirația divină, conștiința colectivă.

            E important să știi Cine ești? Ți-ai pus vreodată această întrebare – Cine Ești? Dincolo de corpul fizic, dincolo de numele Tău, de vocea ta, de gândurile tale, de oamenii din jurul tău, dincolo de părerile altora, de aprecierea sau judecata mediului în care trăiești clipă de clipă?
– Ce sau Cine îți trimite, De unde vin gândurile, ideile tale?
– De ce funcționezi într-un anume fel?
– De ce ai o anumită atitudine în diverse situații?
– De ce se întâmplă ceea ce se întâmplă tocmai cu tine?
– De ce nu îți ajunge timpul – sau – de ce simți timpul, ca nisipul care se scurge în clepsidră și ai impresia că nu îl poți controla? Cu toții măsurăm timpul cu aceeași unitate – ție de ce nu îți ajunge?
– Cum să alegi din mii de idei care îți trec prin minte?
– Care e decizia corectă?

            Au fost doar câteva idei, la care poți găsi răspunsul, dintr-o altă perspectivă, eliminând filtrele minții sau pur și simplu, să câștigi claritatea minții, ca și cum ai vedea lumea printr-o fereastră, cu geamuri curate, prin care vezi culorile lumii care te înconjoară, așa cum sunt în realitate.

            Cam cât durează călătoria? Fiind un proces care se bazează pe anumite principii, ca și o scară, pe care vrei să urci, nu poți începe direct de la treapta a 5-a, ai nevoie și de primele trepte, pentru a ajunge in vârf. Am considerat că 20 sau mai multe etape de călătorie, în diverse lumi, sau diferite nivele, domenii ale conștienței sunt necesare. În cca 5 luni, câte o călătorie săptămânală ar acoperi toate ariile necesare unui salt în conștiență.

Domeniile, tematicile sau Călătoriile ar fi (personalizate pentru fiecare persoană, în funcție de obiectivele personale urmărite):

 • Regăsirea, reconectarea cu copilul interior
 • Conectare cu părțile de ego
 • Cine ești TU?
 • Medierea conflictelor între părțile/stările de EGO
 • Vindecarea rănilor din trecut
 • Scopul tău în existența actuală – de ce ai venit în viața actuală
 • Soluționarea bagajelor, traumelor din alte existențe – contracte, înțelegeri, etc
 • Soluționarea traumelor din existența actuală
 • Existența care a influențat preponderent viața actuală
 • Detașarea – de locuri, persoane
 • Detașarea de obiceiuri – soluționarea limitărilor personale, ale fricilor
 • Regrete – că ai facut sau nu ceva, în existența actuală
 • Stadiul de victimă
 • Ultimul drum – un ultim salut persoanelor apropiate, decedate
 • Iertarea – proprie și a altora
 • Soluționarea conflictelor interne
 • Soluționarea conflictelor externe
 • Călătoria sufletului – conexiuni și părți de suflet
 • Calitățile tale – pozitive și negative, descoperirea și recunoașterea propriilor capacități
 • Vindecarea rănilor interioare și fizice din prezent
 • Imaginea din oglindă
 • Motivația intrinsecă și confirmările exterioare
 • Validarea externă și imaginea de sine
 • Încrederea de sine – echilibrul interior și exterior
 • Dialogul interior
 • Posturologie
 • Autosabotarea, autoironia, autocritica – “demonii” personali
 • Imaginea reală de sine, descoperirea,  acceptarea sinelui
 • Pierderi – de orice fel, fizice sau psihice
 • Stabilirea obiectivelor pe termen scurt, mediu și lung
 • Dialog cu sinele superior/suflet/divinitate
 • Viața ideală – cum ar fi pentru tine, viața perfectă – țeluri pentru viitor
 • Progresie și ancorare țeluri pe termen scurt, mediu și lung
 • Călătoria șamanică – pentru schimbarea contractului de viață
 • Programarea, învățarea autohipnozei în mod corect

         Aceste călătorii pot varia în funcție de persoane, adoptând cele mai eficiente căi de abordare, potrivite persoanei. În final se așteaptă o schimbare de perspectivă, optică de 180 grade asupra vieții, asupra lumii și nu în ultimul rând o imagine de sine total schimbată.

              Când poți începe? În momentul în care iei decizia să îți transformi viața și ai perseverența să parcurgi acest traseu, această călătorie în lumea ta interioară, transformând din interior lumea, se va schimba și lumea exterioară. Și toate astea, fără să ai nevoie de substanțe sau o experiență în jungla amazoniană.

Pe pagina de contact sau prin Telegram poți lua legătura cu mine, pentru a stabili detaliile de îmbarcare în călătoria vieții tale.

hipnoterapie hipnoza cabinet hipnoterapie hypnotherapy attila attilahypnotherapy hypnotherapyattila
hipnozaro sedinte hipnoza curs hipnoza hipnoterapie dezvoltare personala evolutie personala sanatate
fizica corp minte performanta sport relatie cuplu afectiune hipnoterapie probleme
hipnoza cum sa solutie hipnoterapie