Cum decurge o ședință de hipnoză/hipnoterapie

– Stilul personal –

Contact hipnoza Romania, Cluj-De la telefonul inițial, convorbirea pe Telegram app, începe călătoria. E primul pas spre ședinta de hipnoză. Pașii sunt identici și dacă, contactul se întâmplă prin mail. În conversația inițială discutăm pe scurt despre situația de rezolvat. Vei primi o ședință audio de hipnoză, iar după ce ai făcut ședința audio putem discuta pentru programarea ședinței. Se programează sedinta înainte cu 3 – 5 zile, timp în care, ca și specialist, mă pot documenta asupra posibililor factori care declanșează anumite simptome, fizice sau mentale, în cazul în care nu am mai întâlnit o situație asemănătoare (nu e o rușine să recunosc dacă, cumva e prima dată când întâlnesc o situație, dar acum după 10 ani de practică, nu prea mai pot avea surprize, cu situații ciudate sau rare).

-Sunt două variante de lucru – prima, orientată spre rezultat, caz în care o ședință poate dura în medie aproximativ 2 – 3 ore; – varianta a doua, în care ședința se desfăsoară, ca la psiholog/coach de lifestyle, se lucrează cu problema, până la limita de 1 oră, iar ce nu încape în acea oră, se continuă la urmatoarea întâlnire. Diferența între cele doua variante este și de preț, și de eficiență. În prima formulă uneori ședința de hipnoză/hipnoterapie se poate prelungi, cât e necesar, pentru a obține obiectivul stabilit pentru ședința în curs. În varianta a doua, e mai ieftin, dar e posibil ca obiectivul stabilit pentru acea ședință să nu se poată atinge din cauza timpului scurt, caz în care se continuă la următoarea ședință.

-E important, ca subiectul să se prezinte la ora programată, exact. E o forma de respect, să apari la ora stabilita la o programare, nu mai devreme, nu mai târziu. Nu pentru alt motiv, ci, să nu ii “furi” din timpul de sedință, al celui dinaintea ta, sau din timpul alocat persoanei care vine după tine. În plus e și tema discreției, poate nici ție nu ți-ar conveni să dai nas în nas cu persoana dinaintea ta sau persoana care vine după tine.

-Se începe cu o discutie preliminară, anamneză sau istoric personal conștient al problemei de rezolvat (stari, emoții, frici, limitari, afecțiuni fizice, etc) pentru a stabili niste repere sau jaloane, către direcția în care se va orienta ședința respectivă. Anumite simptome pot avea niște cauze clare, o corelare logica între mod de gândire, imagini mentale, emoții și corpul fizic. De exemplu mai multe persoane, se plângeau de munca pe fb, sau erau plictisiți, sătui de munca, la scurt timp apăreau în fotografii cu câte o mână în ghips. Mâna este legată de manualitate, de muncă: – ești satul de muncă, nu iți place ce faci, ori îți dai cu ciocanul peste degete, ori, în caz mai nefericit, singur îți faci cadou, timp de relaxare, fără muncă. Oare merită?

-Testul de sugestibilitate este pasul următor, chiar înainte de ședință. Pe baza convorbirii telefonice sau whatsapp, pot evalua dacă pot sau nu lucra cu o persoană pentru a soluționa problema pe care o are. Iar până la ședință va primi o ședință audio de training sau ședință audio pregătitoare pentru ședință. E înregistrarea unei ședințe în format audio, care conține doar sugestii pentru relaxarea fizică și o stare de bine.

-Ședința clasică de hipnoză, în funcție de etapa de lucru, începe cu inducție, adâncire a stării și aplicarea tehnicii hipnotice pentru soluționarea problemei. Există tehnici de hipnoză care nu necesită procesul hipnotic clasic, unele tehnici nu necesită nici măcar închiderea ochilor pe durata ședinței propiu-zise. Tehnicile sunt alese în funcție de personalitatea clientului, de tipul de problema, etc. De obicei prima ședință e de explorare a cauzei problemei, a factorului inițial declanșator sau cum ar numi unii regresie sau hipnoză regresivă. De la a doua ședință de în funcție de situație la fiecare ședință se abordeaza alt aspect al problemei, folosind tehnici diferite de obicei la fiecare ședință. Nu crede în basme sau filme! Doar în cca 5% din cazuri o problema se poate soluționa printr-o singură ședință de hipnoză – e un proces de 3 – 6 ședințe, soluționarea unei probleme.

-Pe lângă ședință, uneori e nevoie și de lucru individual, adică training mental între ședințe (teme de casă – de obicei exerciții mentale), pentru a obține rezultate maxime, rapide și permanente.

-Partea de discutie preliminara poate dura 2/3 din timp, ședința de hipnoză propriu zisă, în medie cca 20 – 35 minute.

-Numărul necesar de ședințe? Nici medicul de familie nu știe de la câte pastile îți trece de exemplu răceala. Răspunsul la această intrebare, este tot o întrebare – cât de bun (citește sugestibil) subiect esti? Cât de ușor poți urma niște instrucțiuni simple, mentale? Uneori o problemă se rezolvă într-o singură ședința (în cca 5% din cazuri – 5 cazuri din 100), altele se pot rezolva în medie în 3 – 6 ședințe. E un proces în mai multe etape, nu one time show. De obicei la fiecare sedință se lucrează pe câte un aspect al problemei, mergând pas cu pas, dar, lăsând câteva zile între ședințe – minim 5 max 7 zile, pentru ca mintea “să poata digera” informațiile noi sau poata pune în aplicare noile programe mentale, obținute în timpul ședinței.

Cam asta se întâmplă dacă îți faci o programare la ședințe de hipnoză la mine. Fiecare specialist, expert, are un stil propriu și personal de lucru.

Personal sunt orientat spre îmbunătățirea calității vieții subiecților sau clienților mei, mă interesează să văd rezultate în cel mai scurt timp posibil. Tu atingând țelurile, scopurile tale – E Succesul și Satisfacția mea!

©T.Attila – 2010 – 2020 – Toate drepturile rezervate www.hipnos.ro
%d bloggers like this: