Cum decurge o sedinta de hipnoza

– Stilul personal –

Contact hipnoza Romania, Cluj-De la telefonul initial incepe calatoria. E primul pas spre sedinta de hipnoza. Pasii sunt identici si daca, contactul se intampla prin mail. La telefon se discuta pe scurt despre situatia pe care subiectul/clientul vrea sa o rezolve. Se programeaza sedinta inainte cu 3 – 4 zile, timp in care, ca si operator, ma pot documenta asupra posibililor factori care declanseaza anumite simptome, fizice sau mentale.

-Sunt doua variante de lucru – prima, orientata spre rezultat, caz in care o sedinta poate dura in medie aproximativ 2 – 3 ore; – varianta a doua, in care sedinta se desfasoara, ca la psiholog, se lucreaza cu problema, in decurs de 1 ora, iar ce nu incape in acea ora, se continua la urmatoarea intalnire. Diferenta intre cele doua variante este si de pret si de eficienta, in prima formula uneori sedinta se poate si prelungi, cat e necesar, pentru a obtine obiectivul stabilit pentru sedinta, in varianta a doua, e mai ieftin, dar e posibil ca obiectivul stabilit sa nu se poata atinge din cauza timpului scurt, caz in care se continua dupa cateva zile.

-E important, ca subiectul sa se prezinte la ora programata, exact. E o forma de respect, sa apari la ora stabilita la o programare, nu mai devreme, nu mai tarziu. Nu pentru alt motiv, ci, sa nu ii “furi” din timpul de sedinta, al celui dinaintea ta, sau din timpul alocat persoanei care vine dupa tine. Nici tie nu ti-ar conveni sa fii la ora stabilita undeva, iar interlocutorul tau sa fie ocupat cu altcineva, care a intarziat.

-Se incepe cu o discutie preliminara, o forma de coaching, constientizare sau “talk therapy” pentru a stabili niste repere sau jaloane, catre directia in care se va orienta sedinta respectiva. Diferite simptome pot avea niste cauze clare, o corelare logica intre mod de gandire, imagini mentale, emotii si corpul fizic. De exemplu mai multe persoane care in ultimele luni, se plangeau de munca pe fb, sau erau plictisiti, satui de munca, la scurt timp apareau in fotografii cu cate o mana in ghips. Mana este legata de manualitate, de munca: – esti satul de munca, nu iti place ce faci, ori iti dai cu ciocanul peste degete, ori, in caz mai nefericit, singur iti faci cadou, timp de relaxare, fara munca. Oare merita?

-Testul de sugestibilitate este pasul urmator, chiar inainte de sedinta. Uneori “simt” care subiect este ok, cu cine se poate lucra, chiar dupa sau in timpul discutiei telefonice. Sunt multi factori, tonalitatea vocii, inflexiunile vocii, atitudinea si alte subtilitati. Fata in fata, e limbajul corpului, miscarile involuntare ale corpului, ale mimicii care dau o caracterizare unei persoane. Uneori nu mai e necesar acest pas, “citind” semnele acestea involuntare, stiu daca se poate sau nu lucra cu o persoana, in cabinet.

-Sedinta propriu zisa, in functie de etapa de lucru, incepe cu inductie, adancire a starii si aplicarea tehnicilor corespunzatoare.

-Pe langa sedinta, e nevoie si de lucru individual, adica training mental intre sedinte, pentru a obtine rezultate permanente.

-Partea de coaching si discutie preliminara poate dura 2/3 din timp, sedinta de hipnoza in medie cca 20 – 35 minute.

-Numarul necesar de de sedinte? Nici medicul de familie nu stie de la cate pastile iti trece de exemplu raceala. Raspunsul la aceasta intrebare, este tot o intrebare – cat de bun (citeste sugestibil) subiect esti? Uneori o problema se rezolva intr-o singura sedinta, altele se pot rezolva in mai multe sedinte. De obicei la fiecare sedinta se lucreaza pe cate un aspect al problemei, mergand pas cu pas, dar, lasand cateva zile intre sedinte – minim 3 max 7 zile, pentru ca mintea “sa poata digera” informatiile noi sau poata pune in functiune noile programe mentale, obtinute in timpul sedintei.

Cam asta se intampla daca iti faci o programare la o sedinta de hipnoza la mine. Fiecare specialist are un stil propriu si personal de lucru. Personal sunt orientat spre rezultate, in timp cat mai scurt.

©T.Attila – 2010 – 2020 – Toate drepturile rezervate www.hipnos.ro
%d bloggers like this: