Ce e Mesmerismul

O scurta descriere a Mesmerismului, in opinia mea personala.

Mesmerismul este  forma antica sau veche a hipnozei. Hipnoza a evoluat din mesmerism, lasand in urma partea de magnetism si fascinatia privirii. Practic hipnoza zilelor noastre este doar focusarea mintii.

Ce este magnetismul?

     O forta vitala, o forma de energie existenta in fiecare om, depinde de fiecare in parte, daca o cultiva sau nu. E o forma de dezvoltare personala, dar pe un plan mult mai subtil. Dezvoltand magnetismul personal prin diverse tehnici specifice, se poate obtine, ceea ce se numeste magnetismul personal, benefic in relatiile interumane, comunicare, afaceri.

    Practic, Franz Anton Mesmer a denumit aceasta forma de energie, fluid animalic (nu exista in acea vreme conceptul de energie) – functioneaza la un nivel inconstient, ca si cum, am interveni asupra reechilibrarii naturii. Daca am detasa mintea rationala, subconstientul – de o persoana, ar ramane partea animala, bazata pe instincte, reactii, supravietuire si mentinerea vietii. Prin magnetism se intervine la acel nivel, corectand sau readucand echilibrul in viata unui om.
Totodata implica si o componenta empatica, a simti realitatea subiectului, a interactiona cu subiectul, intrand in realitatea subiectului. Prin acest lucru, un magnetist reuseste sa perceapa starea subiectului, blocajul, chiar readucerea subiectului intr-un echilibru natural, normal din punct de vedere “animalic” sau “instinctual”.
      Magnetismul poate fi caracterizat in multe feluri – fiind un fluid, fiind o forma de energie, o personalitate aparte, un curent electric subtil. Ce poate produce? De la schimbari fizice, la schimbari interesante in modul de gandire, programe mentale. Functioneaza cam ca si cum am introduce corpul, sau parti din corpul uman intre magneti, care au polaritati diverse, actionand la nivel celular, de tesut, reechilibrand, readucand starea normala in acea zona.

Mesmer spunea ca, suntem ca pestii in apa, dar nu stim ca exista apa.

Ce e Fascinatia

     Pornind de la legenda, mitul Meduzei, care pietrifica oamenii prin privirea fascinanta, exista si un sambure de adevar in acest lucru. Prin privire, prin ochi – anumiti centrii din creierul uman ajung intr-o stare de excitatie nervoasa, centrii motori si alti centri din apropiere intrand in catalepsie, practic blocand mintea. Sugestiile chiar si nonverbale, sub forma de atingeri, intentie telepatica pot avea loc. Creierul ajungand in acea stare de hipersensibilitate, suprapus peste interactiunea magnetica, in realitatea subiectului, poate crea o realitate noua, adica schimbari.

    Fascinatia este un domeniu mult mai complex, fata de cum se vede in demonstratii – o privire poate ciudata, iar subiectul reactioneaza ciudat la diverse sugestii, diferit fata de cum reactioneaza in mod normal. Atentie, nu functioneaza la toata lumea in acelasi fel, la fel cum nici  hipnoza nu functioneaza 100% la fiecare persoana/subiect. In demonstratii sunt prezentate doar sesiunile de succes.
Starea perceputa de subiecti fascinati, este diferita fata de cea perceputa in hipnoza. Nu se simte stare asemanatoare cu cea de relaxare sau somnolenta, totusi persoana fascinata in foarte scurt timp ajunge la amnezie, reactionand pozitiv la sugestii verbale, chiar si la mesaje telepatice – transfer de intentie.

Prezenta quantica

     Este acea stiinta despre care vorbesc cam toti care se ocupa de coaching si dezvoltare personala, in a fi aici si acum. Situatia e, ca la asemenea workshopuri nu se discuta despre CUM se face acest lucru, cum se face in practica, de a fi present in minte , in corp in clipa pe care tocmai o traiesti.

     Prezenta quantica in mesmerism are un rol important in perceptia realitatii dincolo de masca si povestea contienta al unui subiect, a unei stari pe care o descrie un subiect, un bolnav. Pe de alta parte in plan personal, a fi present in minte si corp, te ajuta sa elimini judecata proprie si a altora, sa percepi realitatea vietii asa cum este, fara masti, fara ornamentele create de minte.

Aceste 3 componente ale mesmerismului, se pot invata in trainingul de mesmerism, in 3 zile.

      Magnetismul din java e o completare al mesmerismului European, se bazeaza pe accesarea diverselor tipuri de energii, folosirea energiilor in a obtine schimbari la subiecti sau in viata personala.

©T.Attila – 2010 – 2020 – Toate drepturile rezervate www.hipnos.ro
%d bloggers like this: