Știința, neștiința – sau – dacă e ceva ce nu înțeleg, este “evil” (adică rău)??

     Traim intr-o parte a lumii in care din anumite puncte de vedere “turma” mare parte din lume traieste inca , ca in evul mediu – daca dau de ceva ce nu inteleg si pare “buhuhu”, nu se obosesc sa caute detalii, e mai simplu doar sa comenteze – este ceva rau, e satanic.

     Metoda Silva s-a introdus de mai bine de 20 ani in anumite scoli din SUA, pentru dezvoltarea copiilor, o orientare a hipnozei se invata si in studiile postuniversitare chiar si la noi in tara, dupa facultatea de psihologie, dar chiar si asa, indiferent daca o metoda , o tehnica este sau nu stiintifica, oameni care vorba aceea sunt cu patalama, tot felul de diplome care mai de care mai universitare, au impresia ca mintea umana este doar creierul fizic. Orice este nepalpabil inca, sau nu se pot documenta cu metodele stiintifice actuale, aparatura nu e atat de dezvoltata sa se poata documenta, este ceva rau, este “evil” pentru asemenea oameni.

     Multi merg la “dezvoltare personala” dar acolo ce anume este palpabil? Ce este dovedit, ca daca citesti o carte legata de o stiinta documentabila si daca faci o operatie, de exemplu, rezultatul va fi unul pozitiv sau benefic?

     Umanitatea in partea noastra a lumii va mai trage multi ani, pana sa accepte unele lucruri, care par acum vrajitorie, buhuhu, sau altceva. In partea aceasta a europei inca suntem in evul mediu, chiar mai rau – cu bata in spinare, gata sa dam in cap cuiva, cine nu imparte aceleasi idei cu noi, doar din simplul motiv ca nu intelegem ce anume face acea persoana, sau nu ne permite viziunea teologica sa acceptam ca exista diverse metode, tehnici care pot produce efecte benefice asupra noastra, metode pentru care inca nu exista stiinta si aparatura pentru a le dovedi sau sunt prea costisitoare pt a avea acces oricine la ele.

     La fel cum a fost Copernicus, Newton, Ford, Einstein si altii- care pe vremea lor au fost considerati rebeli, eretici si au fost scosi inafara societatii tocmai din cauza viziunilor lor, s-a dovedit dupa secole ca aveau dreptate, penru ca in acea vreme nu existau metode de a dovedi ca ceea ce fac ei, e stiinta. Acum stim deja ca e posibil sa ne deplasam si cu altceva decat cu caruta, ca exista motorul cu combustie interna, multumita lui Henry Ford, stim ca pamantul nu e plat ci rotund si ca nu sta pe loc, avem becul electric, care pe vremuri parea o tampenie.

     Dar timpul, le va dovedi pe toate, iar scepticii de acum, daca mai apuca sa vada acele zile, isi vor da seama ca puteau trai o viata total diferita, daca atunci cand era momentul, imbratisau ceea ce atunci li se parea – satanic, “evil”, rau sau vrajeala.

©T.Attila 2010 – 2017 – Toate drepturile rezervate www.hipnos.ro