Cât valorează timpul tău?

Dacă traducem viața prin timp petrecut în lumea fizică, existența pământeană…

Revelația de azi…

Pornind de la o discuție

  • cât valorează timpul tău liber?
  • Dacă ai o problemă de orice fel (poate fi boală, poate fi depresie sau orice altceva) cât ar valora pentru tine o viață fără acea problemă sau… să zicem o viață normală?

Personal sunt de acord cu vorba (din câte știu evreiască) ”Sunt prea sărac să cumpăr lucruri ieftine”, deci când aleg să cumpăr ceva analizez cost – valoare, și nu merită să cumpăr un produs de 3 sau 4 ori, dacă pot cumpăra ceva o dată și e mai ieftin decât 3 – 4 produse ieftine.

            Deci, dacă ai avea o problemă in viața de zi cu zi, sau ai – preferi să cauți 10 specialiști care lucrează ieftin sau gratis, să mergi pe rând la ei, sau deodată, în speranța că ceva tot va funcționa sau analizezi căile de soluționare și alegi 1 soluție, poate ceva mai scumpă pe unitate cumpărată, dar care poate soluționa problema ta, fără a pierde timp și bani pe 10 metode?

            Știm cu toții că nu trăim in Matrix, unde în capul lui Neo se cupla un cablu, iar el era capabil fără să miște un deget să devină în câteva minute de upload expert în Kung Fu de ex. Dar și în zilele noastre, mare parte din oameni așteaptă ca în cazul în care au o problemă, boală, etc – dacă ei plătesc pentru servicii indiferent de care, acel cineva va rezolva problema lor, fără ca ei să miște un deget.

            Dar, dacă am pune întrebarea în caz de boală, sau emoții, atacuri de panică – cât ar valora pentru tine o viață normală? Dacă ar fi situația ca cineva să te ghideze pas cu pas, la fiecare 2 – 3 zile să facă un check up și să îți ofere îndrumare pentru o perioadă de vreme – care ar fi suma pe care ai oferi-o acelei persoane care te scapă de problemă? Să ne înțelegem, nu suntem în Matrix, și trebuie și tu să faci ceva pentru a-ți fi bine. Care ar fi prețul pe care ai fi în stare să o dai pentru o viața normală, echilibrată??

            Dacă trebuie să faci ceva și pe partea ta, nu doar cel care te îndrumă, ce ai face? Ai rămâne în durere, disconfortul cu care poate te-ai obișnuit, SAU ai fi în stare să faci și tu ceva pentru tine? Pe principiul ”Ajută-te și te ajută și divinitatea – sau – Divinitatea nu îți bagă în straiță”. În care categorie ești? Victima care se autocompătimește și așteaptă/cerșește ajutor din exterior sau luptătorul care e în stare de a face ceva pentru sine, dacă e cazul până la ultima suflare?

            Cât valorează viața ta? Indiferent cum privim întrebarea – filozofic sau real, relativ cu viața ta, cât valorezi? Ce valoare are viața ta, timpul tău? Practic la job, îți vinzi timpul tău pe o sumă de bani, la fel, starea de bine, timpul liber, nu totdeauna vine la pachet – dar cât valorează pentru tine?

            Nu sunt nici primul nici ultimul care pune întrebări ”existențialiste”, dar merită să aloci câteva minute să te gândești – cât valorează timpul tău – viața o putem traduce și timp petrecut într-o existență.


#hipnoza, #hipnozis, #hipnozaro, #hipnozishu, hipnoterapie, hipnoterapia