Constipatia mintii sau mintea constipata

      E posibil sa stii, daca nu stii, afli acum, ca mintea umana functioneaza cu imagini. Emotiile, trairile din viata de zi cu zi, stimuleaza mintea rationala si subconstientul in crearea scenariului perfect, conform imaginilor mentale, care apar periodic sau pe care individul le mentine constant in minte. Cunoscand si aspectul prin care corpul urmeaza mintea, emotiile, intamplarile, gandurile sau imaginile mentale creaza anumite simptome in corp. Daca le intelegem, stim cum sa le administram. Dar sa incep cu o poveste.

      Si acum “”Relaxaţi-vă, închideţi ochii şi citiţi”” – citat de pe hartie igienica populara, scris de cativa “scribologi de duminica” (au fost mai multi – sa scrii e nevoie de inteligenta!)

Fie-mi permis sa mai gresesc gramatical in limba romana, nu e limba materna, deci pe undeva e permis.

          A fost odata , peste mari si tari, poate mai exista inca tara, numita Romania. Pe aceste meleaguri de poveste traia Ion si Maria. Erau tineri, frumosi, se iubeau si au ajuns sa faca urmatorul pas in viata lor, casatoria. Tot pe acele meleaguri, mai exact impreuna cu Ion traia si mama acestuia, viitoarea soacra. Maria, o fata simpatica, frumoasa si de viata, nu era simpatizata de la inceput de mama soacra. Impotriva vointei ei, de a controla viata fiului ei, ei s-au casatorit. De la inceput, si-a manifestat verbal si prin atitudine, “iubirea” ei fata de nora.

          Maria, dupa marele pas, alaturi de sufletul ei pereche, s-a mutat la casa sotului, la pachet cu soacra. In fiecare zi din viata ei de dupa casatorie, a avut parte de “iubirea” (citeste ura) soacrei – mancarea Mariei era fara gust, daca spala haine, nu erau destul de curate, cu toate ca spalau cu aceeasi masina de spalat, acelasi detergent. Au trecut ani de zile si au aparut unele schimbari.

          Nu acele schimbari la care te asteptai! LOL! Soacra nu a slabit-o pe Maria deloc. Schimbarea care a aparut in timp a fost la Maria – a inceput sa aiba scaun mai rar, cu toate ca nu s-a ingrasat in acest timp. Din cauza asta apareau tensiuni si intre ea si Ion, iar casnicia era in pericol. A inceput sa caute solutii – de la ceaiuri, la laxative, dieta, a ajuns si pe la psiholog. Dupa luni de experiente si incercari, a ajuns si pe la un “vraci”. Acesta, nu avea metode foarte cunoscute, dar era decisa sa incerce ca o ultima solutie si metoda numita hipnoza.

          De la prima interventie, a ajuns la concluzia ca factorul care a declansat constipatia ei, cu toate celelalte probleme la pachet, a fost “iubirea” manifestata din partea soacrei. A avut doua posibile solutii – sa se mute din casa in care locuia cu soacra sau sa revina la alte sedinte, in urma carora sa devina insensibila, fata de factorul declansator initial. Dupa o discutie cu sufletul ei pereche, au ales sa locuiasca in continure in aceeasi casa cu soacra.

          Dupa cateva sedinte, a devenit imuna la efectele externe, focusandu-se pe viata personala, eliminand “deseurile mentale”. Odata cu schimbarea imaginilor mentale, cu soacra, comentariile care o afectau mental, practic niste deseuri, ganduri, imagini si amintiri negative, a revenit ca prin minune la un sistem digestiv cu functionare perfecta. Cum in anumite domenii exista vorba – corpul urmeaza mintea – manifestarea retinerii acestor evenimente, a fost – retinerea “deseului”, al balastului din corp, mai pe intelesul unor “scribologi” (si ei suferinzi de o alta forma) – constipatie.

          Morala povestii? Daca esti destul de inteligent, incat sa intelegi niste principii simple, adevarat, necesita cautari si documentare, te poti autovindeca. Dar e mai simplu sa mergi cu valul, cum face generatia copypaste de “scribologi” – acestia scriu pe hartie igienica si care, functioneaza ca si soferii de duminica – sa “fotografieze” glodul de pe ghetele altora, in loc sa isi spele propriile cizme de cauciuc/opinci, cu care au venit din ceva catun, in care nu exista nici curent. E mai usor sa iti vina totul gratis, fara un efort mental – sa gandesti, e dureros pentru unii.

          In zilele noastre putem descoperi un nou simptom, o boala a vremurilor noastre – constipatia mentala. Se manifesta la acei “specialisti”, care, dupa ce isi cumpara o diploma, la vreo facultate particulara de jurnalism, sufera de aceasta boala, cumulata cu megalomania, crezand ca, copypaste ici colo intre alte cuvinte insiruite inseamna arta. Jos palaria in fata catorva, intr-adevar artisti, care tot ce scriu, scriu din propria inspiratie, iar inainte de a asterne ceva pe hartie sau digital, se documenteaza.

          In cazul problemelor fizice, cum e constipatia, se poate spune ca exista solutii, dar cand mintea e constipata, asemenea “scribologilor de duminica” , care au prins un loc de munca doar in editii de duminica sau de sarbatori, e demn de mila, fara solutionare. E dureros pentru ei sa gandeasca independent sau efectiv sa gandeasca. Singura posibilitate pentru constipatii mental, sa se intoarca la coada vacii, unde nu e nevoie de inteligenta (carte multa nu se cere, prost sa fii, sa ai putere).

E nevoie de inteligenta si minte sa pot crea, daca nu dispui de asa ceva, e dureros. Daca prostia imprastiata in cuvinte insiruite fara rost si constipatia mentala, ideile putine si fixe ar durea, am auzi zilnic peste tot in tara urlete, ca in haitele de lupi, in noptile cu luna plina.

E ultimul articol cu si despre “scribii de duminica” din generatia copypaste, nu merita nici macar sa fie mentionati nominal, iar asta, poate si doare pentru ei, dar recomandat e sa ii lasam sa moara in liniste si pace. Produsul lor nu poate fi folosit nici macar ca hartie igienica, nu din alte cauze, doar pentru ca zgarie la dos.

©T.Attila – 2014 – Toate drepturile rezervate www.hipnos.ro
%d bloggers like this: